Moszkító-meter 2023. 06. 23.

Egyes helyeken nagyobb számban is megtalálhatók a szúnyogok. Tartózkodjunk a napsütötte területeken, viseljünk hosszú ujjú felsőruházatot, hosszúszárú nadrágot és használjuk bátran a szúnyogriasztó szereket. Ha az erdei vasúton utazunk, egyes megállóhelyeken is számolnunk kell velük.

Hírek

Nyomokban Gemencet tartalmaz

Nyomokban Gemencet tartalmaz 2016/07/13

Friss gemenci élményekkel gazdagodva utaztak haza a hétvégén a Nyomkereső vadásztábor résztvevői a pörbölyi erdei iskolából.

Dél-dunántúli Nyílt Nap

Dél-dunántúli Nyílt Nap 2016/04/27

Több, mint száz tanár ismerkedett a dél_dunántúli erdészeti erdei iskolák programkínálatával április 25-én Kaszópusztán.

Nyomkereső vadásztábor

Nyomkereső vadásztábor 2016/02/29

Idén július 3- tól 9-ig várja sokféle erdei kalanddal a 8-16 éves gyerekeket a Nyomkereső vadásztábor a Gemenc Erdészeti Erdei Iskolában. A Nyomkereső vadásztábor célja, hogy a résztvevő fiatalokkal megismertessük a vadászat és a vadgazdálkodás szépségét, a vadászat kultúráját és hagyományait, a gemenci tájat az erdő növény- és állatvilágának életközösségét.

Megújuló iskola

Megújuló iskola

Akik mostanában jártak az Ökoturisztikai Központban, már tudják, hogy az erdei iskola környezete építési területté vált Pörbölyön. Teljesen megújul a pörbölyi Gemenc Erdészeti Erdei Iskola épülete tavaszra.

Az év vadvirága

Az év vadvirága 2016/01/17

A Magyar Természettudományi Múzeum honlapján befejeződött a szavazás. Az év vadvirága 2016-ban a mocsári kockás liliom lesz. A különleges virággal a Duna árterében is találkozhatunk. A fotók tavaly készültek Karapancsa közelében.