Moszkító-meter 2021. 06. 23.

Átlagos mennyiségű szúnyog van, de nem mindenütt fordul elő nagyobb számban. Leginkább hajnalban és alkonyatkor aktívak. Napközben a sűrűségeket, az árnyékos erdőrészeket és a vízpartokat kerüljük, így nem okoznak nagyobb kellemetlenséget. Hajnalban és alkonyatkor aktivizálódnak. Jó szolgálatot tesz ilyenkor a zárt, vagy zárható ruházat és a szúnyogriasztó szerek. Az erdei vasúton utazókat nem igen zavarják.

Minősített programok

Erdei iskolánk 2015-től az Országos Erdészeti Egyesület Erdei Iskola Szakosztálya által kibocsátott „Minősített Erdészeti Erdei Iskola” tanúsítvánnyal rendelkezik.

Gemenc Erdészeti Erdei Iskola egész évben, a szorgalmi időszakhoz, illetve nyári szünidőhöz igazodóan korosztálynak megfelelően kínák egy- illetve többnapos erdei iskolai programokat.

Az erdei iskola szakmai munkáját erdőpedagógus irányítja, a különböző foglalkozásokat a Gemenc zrt. erdészei, erdőmérnökei, nyugdíjas szakemberei illetve környékbeli népművészek, pedagógusok, halászok, méhészek, íjászok elhivatott csapata tartja.

Minden, ami Gemenc (2 napos program)

Élet a gemenci ártéren  (3 napos program)

Természetismereti kalandozások Gemencen (5 napos program)