Moszkító-meter 2021. 06. 23.

Átlagos mennyiségű szúnyog van, de nem mindenütt fordul elő nagyobb számban. Leginkább hajnalban és alkonyatkor aktívak. Napközben a sűrűségeket, az árnyékos erdőrészeket és a vízpartokat kerüljük, így nem okoznak nagyobb kellemetlenséget. Hajnalban és alkonyatkor aktivizálódnak. Jó szolgálatot tesz ilyenkor a zárt, vagy zárható ruházat és a szúnyogriasztó szerek. Az erdei vasúton utazókat nem igen zavarják.

Élet a gemenci ártéren

A ráhangolódó foglalkozás keretében megismerik az erdei iskola környékét, melynek során az erdei iskola első napján biztonsággal és tudatosan megtanuljanak mozogni a tábor környékén.  Ezt követőn a gyerekek erdei vasútra szállnak, majd egy 2 km-es tanösvény mentén ismerkednek a Gemenci erdő kis-és nagyvadjaival.

A második napon kerékpárra szállnak és a Duna parton található tanösvényünk segítségével ismerkedhetnek a Gemenc fáival és cserjéivel. Délután méhészkedésre, este tábortűzre és szalonnasütésre van lehetőség.

Az erdei iskola utolsó napjának délelőttjén az ártéri erdész munkája kerül fő szerepbe. Délután agyagozás, kosárfonás, nemezelés és további kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket.

élet_az_árt_tábl_19

3 napos program, ajánlott évszakok: tavasz, nyár, ősz

Korosztály: 7-16 év