Moszkító-meter 2021. 06. 23.

Átlagos mennyiségű szúnyog van, de nem mindenütt fordul elő nagyobb számban. Leginkább hajnalban és alkonyatkor aktívak. Napközben a sűrűségeket, az árnyékos erdőrészeket és a vízpartokat kerüljük, így nem okoznak nagyobb kellemetlenséget. Hajnalban és alkonyatkor aktivizálódnak. Jó szolgálatot tesz ilyenkor a zárt, vagy zárható ruházat és a szúnyogriasztó szerek. Az erdei vasúton utazókat nem igen zavarják.

Nyomokban Gemencet tartalmaz

Friss gemenci élményekkel gazdagodva utaztak haza a hétvégén a Nyomkereső vadásztábor résztvevői a pörbölyi erdei iskolából.

Nyomker_06

Idén 24 gyermek kalandozott egy héten át Gemencen. A Gemenc Erdészeti Erdei Iskola nemcsak a teljesen felújított épülettel hanem sokféle programmal és barátságos erdész-vadász kísérőkkel, elszánt túravezetőkkel várta a résztvevőket.

A tábor idején a gyerekek gondozták a Vadmegfigyelőben élő szarvasokat és vaddisznókat. Volt vérebes bemutató a Karapancsai Kastély kertjében, fegyverismereti előadás, íjászat és céllövészet az Ökoturisztikai Központban, erdei sátrazás Lassiban, hajnali vadlesek, kerékpártúra, kenutúra a Rezéti Dunán.

Baján sárkányhajózás és segway akadálypálya várta a fiúkat és lányokat akik közül többen már második, harmadik alkalommal vehették át a szombati táborzárón a “Gemenci erdő ifjú vadásza” cím viselésére jogosító oklevelet.

Nyomker_43