Moszkító-meter 2022. 09. 18.

1-2 szúnyoggal lehet találkozni, leginkább estefelé a vízpartokon. Zárt ruházatra nincs szükség miattuk. A szúnyogriasztó készítmények használata nem indokolt.

Nyomokban Gemencet tartalmaz

Friss gemenci élményekkel gazdagodva utaztak haza a hétvégén a Nyomkereső vadásztábor résztvevői a pörbölyi erdei iskolából.

Nyomker_06

Idén 24 gyermek kalandozott egy héten át Gemencen. A Gemenc Erdészeti Erdei Iskola nemcsak a teljesen felújított épülettel hanem sokféle programmal és barátságos erdész-vadász kísérőkkel, elszánt túravezetőkkel várta a résztvevőket.

A tábor idején a gyerekek gondozták a Vadmegfigyelőben élő szarvasokat és vaddisznókat. Volt vérebes bemutató a Karapancsai Kastély kertjében, fegyverismereti előadás, íjászat és céllövészet az Ökoturisztikai Központban, erdei sátrazás Lassiban, hajnali vadlesek, kerékpártúra, kenutúra a Rezéti Dunán.

Baján sárkányhajózás és segway akadálypálya várta a fiúkat és lányokat akik közül többen már második, harmadik alkalommal vehették át a szombati táborzárón a “Gemenci erdő ifjú vadásza” cím viselésére jogosító oklevelet.

Nyomker_43